Update Bloeizone mei 2023

Onze bloeizone heeft 4 aandachtspunten die momenteel volop in beweging zijn tw: -samen bewegen -samen ontspannen (oa jeu-de-boules, kookgroep) -samen tuinieren -positieve gezondheid

Op 15 april heeft Bloeizone De Wilgen eo de opening van het nieuwe seizoen ingeluid met een bijeenkomst voor alle inwoners van De Wilgen, Smalle Ee en Buitenstvallaat. Ondanks de kou en wind was er een goede opkomst. De kookgroep had pompoensoep gemaakt met pompoenen uit eigen tuin en ambachtelijk brood uit de omgeving. De beweeggroep kondigde nieuwe activiteiten aan en de wisselbeker van de jeu-de-boules stratencompetitie van 2022 werd uitgereikt. Hiermee is meteen ook een start gemaakt voor de jeu-de-boules competitie van 2023. Daarna ging iedereen naar de dorpstuin met de kweekbakjes met zaailingen die weken daarvoor uitgedeeld zijn aan bewoners om de eerste plantjes in de tuin te gaan zetten.

De tuin is het laatste succesverhaal van onze bloeizone. Vanaf januari 2023 tot heden is er door een grote groep bewoners veel werk verzet op de dorpstuin. Er is een schapenhek geplaatst en er zijn ladingen compost en grond gehaald, uitgeladen en verdeeld over de tuin. De eerste plantjes staan er in en de poters zijn vorige week geplant. Er is veel gezelligheid en gezamenlijke arbeid en we hopen en verwachten dat dat alleen maar toe zal nemen als over een paar weken de tuin er bloeiend bij staat.

Voor een filmpje dat een impressie geeft van de middag, klik hier