Gezamelijk ontspannen

De jeu-de-boules baan is in het voorjaar 2023 weer aangevuld met nieuw grid. Verschillende bewoners hebben geholpen om de 3 big bags uit te storten en over de baan uit te werken.

Jeu de Boules

Jeu de Boules

De jeu-de-boules baan is in het voorjaar 2023 weer aangevuld met nieuw grid. Verschillende bewoners hebben geholpen om de 3 big bags uit te storten en over de baan uit te werken. Er wordt 2 x per week gespeeld op de baan, op maandagmiddag en op donderdagmiddag. Er is een jeu-de-boules  whatsapp-groep waar inmiddels bijna 30 mensen bij zijn aangesloten. Er zijn 4 nieuwe banken geplaatst bij de baan en de oude bankjes zijn verhuisd naar de dorpstuin.

In 2023 heeft de tweede editie van de jeu-de-boules straten competitie plaatsgevonden met wel liefst 6 teams vanuit Smalle Ee en De Wilgen!  De hele maand juli waren er wedstrijden en die zijn na de finale op een feestelijke manier afgesloten met veel belangstellenden, supporters en spelers.

Vanuit een groep vaste spelers is ook het initiatief genomen om op frequente basis met elkaar zorg te dragen voor het onderhoud van de baan.

Naast het regulier spelen op de jeu de boules baan zal er ook in 2024 weer een straten competitie worden georganiseerd. Het winnend team uit 2023 heeft naast de mooie wisselbeker ook als prijs de opdracht gekregen de competitie voor 2024 te organiseren.